Nagyon finom,friss,üdítő,csupa zöldség, isteni ízek.Nem is kell ennél több egy tavaszi vacsorára,ugye? :)
Füstölt pisztráng saláta
Hozzávalók:
- 2 db lillafüredi füstölt pisztráng húsa cafatokra szedve
- 6 db sárgarépa
- 3 db fokhagymagerezd
- 3 db krumpli
- fél lila hagyma
- 1 marék petrezselyemzöld
- 2 db újhagyma
Az öntethez:
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 ek.fehérborecet
- fél citrom leve
- só
- bors
- pirospaprika
- 2 ek.eritrit
A töltött tojásokhoz:
- 4 tojás
- 1 marék füstölt pisztráng húsa
- 2 kanál natúr joghurt
- 1 kiskanál mustár
- csipet só
- csipet pirospaprika
- 1ek. petrezselyemzöld felaprítva
A pisztrángok húsát cafatokra szedjük. A répákat megpucoljuk,felkarikázzuk és a 3 gerezd félbevágott fokhagymával együtt enyhén sós vízben puhára főzzük. A krumplikat megpucoljuk és felkarikázzuk,sós vízben megfőzzük.A hagymát vékonyra felszeleteljük.Az újhagymát is feldaraboljuk.Az egészet összekeverjük és az öntettel megöntözzük.A töltött tojásokhoz a tojásokat keményre főzzük.A tojásokat félbevágjuk és a sárgáját kiszedjük egy tálba,ahol a többi hozzávalóval krémesre keverjük/ turmixoljuk.A krémet a tojásokba töltjük.Az egész salátát megszórjuk felaprított petrezselyemzölddel.
Jó étvágyat!
Füstölt nélkül jöhetne! A színek meghozzák az étvágyat! Jól néz ki!!!!
VálaszTörlésKöszi szépen! :)
VálaszTörlésÉn viszont kérnék :),
VálaszTörlésTegnapelőtt étteremben ettem füstölt pisztrángot salátaágyon, hááát , mesés előétel volt!