A hatos fonás egyre jobban megy már,de még mindig rajz alapján fonok.
Mazsolás foszlós fonott kalács
Hozzávalók:
- 60 dkg kalácsliszt
- 3 dkg friss élesztő
- 2 tojássárgája
- 1 tojássárgája és 1 kanál tej a kenéshez
- 3 dl langyos tej
- 3 ek.nádcukor
- 4 dkg olvasztott vaj
- 1 ek.rum
- 1kiskanál vaníliaőrlemény
- csipet só
- 2 marék langyos vízbe áztatott mazsola
A langyos tejből, cukorból,2 kanál liszttel és élesztővel szokás szerint kovászt készítünk.A többi hozzávalóval együtt sima,laza,hólyagos tésztává gyúrjuk és meleg helyen letakarva 30percet kelesztjük.Utána 6 darabba vágjuk, egyforma méretű rudakat sodrunk és összefonjuk.Újra 30 percet kelesztjük letakarva,majd utána lekenjük a tejjel elkevert tojássárgájával és előmelegített sütőben készre sütjük.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése