Én az ízében már nem,annál inkább a formájában,valamint az illatában gyönyörködhettem.A zsemle formázási technika nem nehéz,láttam már több helyen,és elsőre sikerült. :)
Házi zsemle
Hozzávalók:
- 50 dkg kalácsliszt vagy finomliszt
- 2,5 dkg friss élesztő
- 2 egész tojás
- 5 dkg vaj
- 2 dl tej
- 1 kiskanál só
- 1 mokkáskanál cukor
A tetejére:
- 2 nagy tojássárgája
- szezámmag
A cukros langyos tejben az élesztőt 1 kanál liszttel együtt felfuttatjuk,majd az összes hozzávalóval összekeverjük és hólyagosra dolgozzuk össze. Hagyjuk kelni letakarva 30-40 percre meleg helyen
.Amikor kész,8 egyforma darabba osztjuk és a két tenyerünk segítségével gömbbé formáljuk a golyókat.Sütőpapíros tepsibe tesszük egymástól kicsit távol,átkenjük a tojással és 30percig letakarva kelni hagyjuk.Újra átkenjük tojással és megszórjuk szezámmaggal.Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük kb. 15-20 perc alatt.
Tömörebb és laktatóbb mint az átlag bolti zsemlék.
Jó étvágyat!
Nagyon szép mosolygós zsemléid lettek! Nagyon finom lehet!
VálaszTörlésKöszönöm!
VálaszTörlésNagyon guszta, lehet kipróbálom! Hagyományos sütőben is szépre sül,vagy csak légkeverésesben?:)
VálaszTörlésNekem is hagyományos sütőm van!
VálaszTörlés