Garnéla Paella
Hozzávalók:
- 2 x10 dkg valódi vaj
- 1 nagy darab kínai kel felaprítva
- 1 csokor medvehagyma megszeletelve
- só
- 3-4 dl hosszúszemű rizs
- 1 csipet sáfrány
- 1,3 liter forróvíz benne :curry, koriander,római kömény,kurkuma - ízlés szerinti mennyiségben
- 2 darab paradicsom felkockázva
- 1 nagy darab piros kaliforniai paprika felcsíkozva
- 1 nagy darab sárga kaliforniai paprika felcsíkozva
- 500g király garnélarák egészben
- 1 ujjnyi gyömbér megpucolva és felcsíkozva
- 1 fej fokhagyma
- 1 piros csili paprika
- 1 citrom leve
- 1 csokor friss petrezselyemzöld
- 7 levél friss menta
- 5 dkg fenyőmag pirítva
10 dkg vajon a felaprított kínai kelt és a medvehagymát megdinszteljük és ízlés szerint sózzuk.A rizst hozzáadjuk és pár percig pirítjuk.Felöntjük a fűszeres forró vízzel és a sáfránnyal fűszerezzük.
Amikor már majdnem készre főtt a rizs,hozzáadjuk a 2féle felcsíkozott paprikát és puhára pároljuk.
A maradék 10 dkg vajon egy serpenyőben a felcsíkozott gyömbért megpirítjuk,majd hozzáadjuk a garnélákat.Fokhagymával és a felaprított csilivel fűszerezzük.Mindkét oldalát megpirítjuk,majd amikor már szép rózsaszín mindenhol,elzárjuk alatta a gázt ( 2-4perc alatt kész van) és meglocsoljuk a citrommal.A felaprított petrezselyemmel megszórjuk és a kész zöldséges rizshez adjuk.Megszórjuk felaprított mentával és a pirított fenyőmaggal.Azonnal tálaljuk.
Jó étvágyat!
Imádom az összes verziót!
VálaszTörlés:)