Az egyik Korábbi receptem mintájára találtam ki ezt a sós pitét sok finomsággal megpakolva.Mindenmentes,vagyis még ehetem azt,ami benne van. Amikor elkészült a 'kenyér' elnevezésen is morfondíroztam,de végül a 'pizza' nevet kapta.
Nagyon finom,ízletes,pompás tízóraira vagy ebédre, különösen egy egész napos kiránduláson.
Mindenmentes "pizza"
Hozzávalók:
- 4 egész tojás ( nagy méretű)
- 10 púpozott ek.gluténmentes alapliszt
- 6 púpozott ek.lenmagliszt
- só
- bors
- 1 cs. gluténmentes sütőpor
- 2 kis doboz ( 2x200ml) kókuszkrém
- 2 dl étolaj
- 1 kiskanál kókuszzsír
- 10 dkg pritaminpaprikás kecskesajt felaprítva
- kb.20cm mangalica kolbász felaprítva
- 4-5 paradicsom kemény húsú héja felaprítva
- 6-7 db bazsalikomlevél felaprítva
- 1 nagy marék pörkölt, sós kesudió felaprítva
A 4 tojást ízlés szerint sóval és borssal elektromos habverő segítségével jól felhabosítjuk.A liszteket és a sütőport hozzáadjuk,majd a kókuszkrémet és az olajat is.Krémesre keverjük.A felkockázott sajt,kolbász és paradicsom felét belekeverjük a tésztába. Egy 20x30cm-es tepsit kikenünk a kókuszzsírral és a tésztát elsimítjuk.A maradék felaprított sajtot,kolbászt és paradicsomot,valamint a bazsalikomot pedig a tészta tetejére szórjuk és egy kicsi kanállal lenyomkodjuk.Az egészet megszórjuk a kesudióval. 30 perc alatt előmelegített sütőben készre sütjük.A tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése