Kolbászos pogácsa
Hozzávalók kb. 40 darabhoz:
- 80 dkg finomliszt
- 30 dkg puha vaj
- 20 cm füstölt száraz kolbász apróra vágva
- 4 kiskanál só
- 1 kiskanál pirospaprika
- fél csokor petrezselyemzöld felaprítva
- 1 kiskanál medvehagymapesto
- 5 dkg friss élesztő
- 2 dl sűrű tejföl és annyi tej,hogy az összes együtt 3dl legyen
- 2 mokkáskanál cukor
- 2 tojássárgája a kenéshez
- szezámmag a szóráshoz
Az élesztőt a langyos cukros tejfölös tejben felfuttatjuk,majd a tészta többi hozzávalójával együtt jól összegyúrjuk.Meleg helyen hagyjuk lefedve pihenni 40 percet. Ezután kevés liszttel megszórt deszkán kinyújtjuk és kiszaggatjuk.Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.A tetejét lekenjük a felvert tojássárgájával és megszórjuk a szezámmaggal.Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat!
Azta! A kép látványától is összefutott a nyál a számban :)
VálaszTörlésHúúúú de jól néz ki. Kár, hogy csak az illatával bűnöztél, így nem tudtad a saját szavaiddal elmondani, hogy milyen finom............:-))
VálaszTörlésÉs megette mind a 40 darabot?!!? :) :)
VálaszTörlésIgen, a kollégáival együtt! :)
VálaszTörlés