Mézes pulykamedalion zöldségkörettel
Hozzávalók:
a húshoz:
- 1 kg pulykamedalion
- 2 kanál olívaolaj + 2 kanál a tepsibe
- 2 kanál selyemfűméz
- Himalaja só
- 2 nagy csipet rózsabors összetörve
- 1 csipet őrölt fekete bors
- 1 csipet kakukkfű
- 2 citrom
- 3 gerezd fokhagyma
a körethez:
- 500g apró csiperkegomba megmosva
- 6 szál sárgarépa megpucolva és felkarikázva
- 1 nagy fej édeskömény a szárával együtt felaprítva
- 1 nagy csomag szárzeller felaprítva
- 2 kanál kókuszzsír
- 2 csipet Himalaja só
- őrölt fekete bors
- morzsolt lestyán
- 2 cl fehérborecet
- 5cl száraz fehérbor ( elhagyható )
- 1 csokor petrezselyemzöld
A pulykahúst egy tálba rakjuk.Elkészítjük a pácot: 2 kanál olívaolajat,a mézet,sót és a fűszereket simára keverjük.A húsok mindkét oldalát bekenjük vele.Egy kerámia sütőtálat/tepsit kikenünk olívaolajjal,majd a pácolt húsokat elrendezzük benne.A citromokat felkarikázzuk és a húsokat befedjük vele.A fokhagymát felszeleteljük és a húsokra szórjuk.1-1,5 óra alatt készre sütjük alufólia alatt.Az utolsó 20 percben fólia nélkül sütjük/grillezzük.
A körethez 2 kanál kókuszzsíron a répát elkezdjük dinsztelni.Hozzáadjuk a többi zöldséget is és ízlés szerint fűszerezzük.Pár percig hagyjuk fedő alatt párolódni.Hozzáadjuk az ecetet és a bort,majd közepesen lassú tűzön lefedve pároljuk.Akkor jó,ha villával könnyen átszúrható a zöldség,de még nem esik szét. Amikor kész,elzárjuk a gázt,és a közben felaprított petrezselyemmel megszórjuk.Melegen tálaljuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése