Nem palozóknak,hanem a hagyományos ízek kedvelőinek...
Marcipános és meggyes bukták
Hozzávalók 22 darabhoz:
- 4,5 -5 dl langyos tej
- 3 tojássárgája
- 1 kiskanál só
- 130g olvasztott vaj
- 80 dkg kalácsliszt + amennyit felvesz a tészta
- 5 dkg friss élesztő
- 8 evőkanál cukor
A töltelékhez:
- 400g marcipán
- kemény állagú fahéjas meggydzsem
A kenéshez:
- 2 tojássárgája
A marcipános tetejére:
- mandulaszirom
A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt,majd a tészta hozzávalóból sima tésztát dagasztunk.Lefedve meleg helyen 50 percig kelesztjük.Ezután enyhén lisztezett deszkára borítjuk és kinyújtjuk.22 kockára vágjuk. 8 kockába a hasábokra vágott marcipánt tekerjük,a többibe pedig a dzsemből teszünk.Sütőpapíros tepsibe helyezzük egymás mellé.Konyharuhával lefedve meleg helyen hagyjuk még 20 percig kelni.Ezután a megkenjük a felvert tojássárgájával.A marcipánosok tetejét megszórjuk mandulaszirommal.
Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
Jó étvágyat!
Remek lehet, marcipánost még nem is ettem, kipróbálom, milyen lehet, köszi a receptet!!
VálaszTörlésKérek szépen egy ilyen finomságot! :)
VálaszTörlésHa jobban belegondolok ... kettőt! :)