Eleinte nem is kívántam az édeset,nagyon ritkán,havonta talán egy alkalommal fogyasztottam paleo desszertet.Később azonban kísérletezni kezdtem e téren és ahogyan Ti is láthattátok,egész szépen beindult a fantázián paleo sütemények,torták és desszertek terén is.
Ez a puding recept is hasonló módon született. Karácsony előtt már próbálkoztam vele a Paleo mézes krémesnél,de akkor még nem találkoztam a tápióka keményítővel.Idén már sikerült beszerezni és egy dobozzal már egy is használtam.Meggy- és tökfőzelék sűrítéséhez,süteményekhez,valamint ehhez a pudinghoz is.Gyorsan elfogyott a kis dobozzal és kedvencem lett.
Paleo mandulás vaníliapuding 2 főre
Hozzávalók:
- 4,5 dl kókusztej
- 1 dl Cocomas kókusztejszín
- 2 tojássárgája
- 2 evőkanál mandulaliszt
- 3-4 evőkanál xilit vagy eritrit
- késhegnyi Bourbon vaníliapor
- 2-3 evőkanál tápióka keményítő
Továbbá:
- 2 db kisebb banán
- fél gránátalma magjai
- fél kiskanál agar-agar
A puding hozzávalóit simára keverjük és állandó keverés mellett sűrűre főzzük.Poharakba szedjük.A tetejét banánkarikákkal befedjük.A fél gránátalma magjaiból egy-egy marékkal a pudingra szórunk.A maradék gránátalmát összepréseljük, a levét felöntjük annyi vízzel,hogy kb.1 dl folyadék legyen.Felforraljuk és feloldjuk benne az agar-agart.Ezt a zselét a pudingokra öntjük.Hűvös helyen hagyjuk teljesen kihűlni.Ezután 1-2 órára a hűtőben pihentetjük.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése