Dióhabos pitecsoda- Paleo
Hozzávalók 12 szelethez:
a tésztához:
- 10 dkg gesztenyeliszt
- 30 dkg darált mandula
- 2 nagy méretű tojás
- 6 evőkanál eritrit
- 18 dkg nagyon puha kókuszzsír
a töltelékhez:
- kb.500g cukormentes szilvalekvár ( üstben készült,kemény )
- 40 dkg darált dió
- 35 dkg xilit ( de kevesebb édesítővel is készíthető )
- 1 nagy citrom héja
- 5 db nagy méretű tojás fehérje
- csipet Himalája só
A tészta hozzávalóit kimérjük és sima tésztává gyúrjuk.Folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük fél órára.
A fél óra elteltével egy 20x30cm-es tepsibe nyomogatjuk a tésztát úgy,hogy mindenhol egyforma vastagságú legyen.Előmelegített sütőben 15 perc alatt elősütjük.
Ezután hideg kőre tesszük és megkenjük a lekvárral.A tojások habját a csipet sóval kemény habbá verjük,közben adagoljuk hozzá a xilitet is.Kemény,habcsókos masszává verjük.A darált dióhoz keverjük a citrom reszelt héját és a fehérjehabot lazán a dióhoz hozzákeverjük.Ezt a jól elkevert diós habot a tészta tetejére simítjuk.Villával hullámokat rajzolunk rá és visszatesszük a sütőbe kb. 20 percre.Addig sütjük,amíg a tetején lévő hab kicsit megszilárdul és kicsit megbarnul.Hideg kövön hagyjuk teljesen kihűlni.
Jó étvágyat!
Ezt az isteni finom sütit nálam Londoni szeletnek hívjuk. 40 éve sütöm. Igaz a hagyományos változatot, de egyszer megsütöm paleo módra. :)
VálaszTörlésHány fokon kell sütni légkeveréses sütőben
VálaszTörlésNekem nincs légkeveréses sütőm,próbáld meg 180 fokon!
VálaszTörlésEbben aztán van kalória,de olyan guszta.Az a baj, hogy én egésznap elvagyok süteményen.
VálaszTörlés