Kapros- tökös csirke rókagombával és spárgával ( Paleo )
Hozzávalók 4 főre:
A húshoz:
- 8 szelet kiklopfolt csirkemellfilé
- 3 kanál libazsír
- Himalája só
- bors
- rozmaring
A raguhoz:
- 600g rókagomba
- 1 marék zöld spárga végei
- 2 kanál kókuszzsír
- Himalája só, bors, rózsabors, színes bors, borókabogyó, és kakukkfű keveréke
A mártáshoz:
- 2 kanál kókuszzsír
- 1 púpozott evőkanál tápióka keményítő
- 1 marék felaprított friss kapor
- 200ml Cocomas kókusztejszín
- 1 nagy citrom leve
A tökhöz:
- 2 db zsenge közepes méretű főzőtök
- a raguból visszamaradt zsiradék
A csirkemelleket fűszerezzük és lassú tűzön a libazsíron egy serpenyőben mindkét oldalán megsütjük. A raguhoz nagyon alaposan megtisztítjuk a zöldségeket és kókuszzsíron elkezdjük sütni, párolni.Fűszerezzük, de a sót csak akkor adjuk hozzá, amikor elkészült. Akkor jó, amikor éppen csak puhák a zöldségek.Villával könnyen átszúrhatók, de nem nagyon puhák. A mártáshoz a zsiradékon kicsit megfuttatjuk a keményítőt, majd hozzáadjuk a kaprot és a tejszínt. Krémesre keverjük. Ha kell vízzel hígítjuk. Amikor elkészült, belefacsarjuk a citrom levét és elkeverjük.
A tököt megpucoljuk és kb.egy cm-s vastag karikákra vágjuk. A raguból visszamaradt zsiradékon mindkét oldalán gyorsan megsütjük, majd lecsöpögtetjük.
Tálalásnál a raguból szedünk először. Erre jön a hús, fejenként 2 szelet. A tökből is pakolunk rá és a mártással megöntözzük. A mártásra szórhatunk egy kevés sót.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése