Mostanában a megszokott paleo ételeket készítem. Ma próbálkoztam egy kis újdonsággal, így készítettem el a következő ebédet.
Legtöbbször 4-6 adagos ebédeket készítek, mert idő híján szeretek -főleg hétvégén- előre főzni akár két napra is. A mostani is nagy adag lett, és nagyon finom!
Kókuszos-mandulás fogasfilé avokádóval és sült zöldségekkel
Hozzávalók 6 főre:
A halhoz:
- kb. 1 kg fogasfilé vagy más fehér húsú halfilé
- 3 marék mandulamorzsa
- 150ml Cocomas kókusztejszín
- 1 kiskanál hal curry fűszerkeverék
- Himalája só
- 1 citrom leve
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 2 db érett avokádó
- olívaolaj vagy kókuszzsír
- 3 gerezd fokhagyma
- 1csokor újhagyma
- 1 kg barna gomba
- 1 csokor zöld spárga
- 1 nagy csokor bébispenót
- őrölt fekete bors
- 1 csipetnyi őrölt rózsabors
- 1 csipetnyi levendulavirág
- kakukkfű
- Himalája só
- 1 evőkanál libazsír
A halfilét 2 cm-s kockákra vágjuk és meglocsoljuk a kókusztejszínnel. A mandulamorzsát a hal curry fűszerkeverékkel összekeverjük és egy mélyebb tálba öntjük. A halat hozzáadjuk és addig rázogatjuk óvatosan, hogy a halkockák egészben maradjanak, amíg a morzsa bevonja az összeset.
Olívaolajat, vagy kókuszzsírt melegítünk egy serpenyőben, és a halat ropogósra sütjük benne. Amikor az egyik oldal szépen megsült, megfordítjuk és így sütjük tovább. A fokhagymát rányomjuk és készre sütjük. Ezután a citromlével meglocsolt és felkockázott avokádóhússal megpakoljuk és megszórjuk a finomra aprított petrezselyemmel. A végén sózzuk.
A zöldségeket megpucoljuk és megmossuk. A hagymát felkarikázzuk, majd a zsiradékon elkezdjük dinsztelni a felaprított spárgával és gombával együtt. Fűszerezzük. Amikor annyira megpárolódtak a zöldségek, hogy villával átszúrhatóak, elzárjuk alattuk a gázt. Ekkor sózzuk és a spenóttal beterítjük. Tálalásig lefedjük.
Jó étvágyat!
Elárulod, mi az a más, ami mostanában leköti az energiáidat? :)
VálaszTörlésÖnmegvalósítás az életem más területein :) Plusz álmok valóra váltása...
VálaszTörlés