Kolbászos-kacsamájas saláta (paleo)
Hozzávalók kb. 4 főre:
- kb. egy 10 cm hosszú száraz paleo kolbász
- 1 kiskanál olívaolaj
- kb. 450 g kacsamáj felaprítva
- 3 nagy marék madársaláta
- 1 kis csokor petrezselyemzöld felaprítva
- egy nagy marék dióbél
- 3 kis méretű főtt cékla felkockázva
- 1 evőkanál lenmagolaj vagy dióolaj
- 1 evőkanál fehérborecet
- 1 púpozott evőkanál kacsazsír
A kolbászt az olívaolajon mindkét oldalán ropogósra sütjük egy serpenyőben. Ezután kiszedjük egy tálkába. A megmaradt zsiradékból egy kanálnyit kiöntünk egy tálba, majd a lenmagolajjal és az ecettel összekeverjük. Egy csipet sót adunk hozzá. A serpenyőben a kacsazsírt megolvasztjuk és ebben kisütjük a májat. Minden hozzávalót egymásra pakolunk egy salátás tálban és összeforgatjuk, majd megöntözzük az öntettel. Tányérokra halmozva kínáljuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése