Készítettem egy nagyon finom halételt.
Fogasfilé zöldségkockával, lenmagos spagettiágyon ( Paleo )
Hozzávalók 4 főre:
A halhoz:
- személyenként 250g fogasfilé ( tehát 4 x 250 g )
- olívaolaj
- 1 citrom
- Himalája só
- citromos tört bors
- leheletnyi őrölt pirospaprika (elhagyható )
A zöldségkockához:
- 1 fej brokkoli
- 2 db közepes méretű cukkini
- 1 db érett avokádó
- 1 citrom leve
- 1 citrom karikákra vágva
- Himalája só
- őrölt római kömény
- 1 kis fej lilahagyma
- 2 kis gerezd fokhagyma
- extra szűz olívaolaj
Plusz:
- 1 csomag lenmaglisztes spagetti tészta
- petrezselyemzöld a tálaláshoz
A halat fűszerezzük és olívaolajjal kikent tűzálló tepsibe helyezzük. Citromkarikákkal díszítjük és alufóliával lefedjük. Kb. fél óra alatt készre sütjük.
Közben a zöldségkockához a brokkolit enyhén sós vízben puhára főzzük,leszűrjük és összetörjük. A megmosott cukkinit egy nagy lyukú reszelőn lereszeljük és állni hagyjuk. Az avokádó húsát felkockázzuk és egy késes aprítóba tesszük. Hozzáadunk kb. fél dl extra szűz olívaolajat , egy citrom levét, a fűszereket, a lereszelt lilahagymát és a szintén lereszelt fokhagymát, valamint az összetört brokkolit. Az egészet pürésítjük.Közben adhatunk még hozzá olajat. Az így kapott zöld masszát hozzákeverjük a lereszelt cukkinihez és az egészet jól összekeverjük. A tányérokra állítjuk a négyzet alakú ételformázónkat és abba adagoljuk a zöldségmasszát. A tetejére egy-egy szelet citromkarikát helyezünk. Kb. fél órára ezt a hűtőbe helyezzük szilárdulni.
Közben kifőzzük a tésztát.
Fél óra elteltével kivesszük a tányérokat, de még nem távolítjuk el a fém ételformázót,hanem a tányérra szedünk a tésztából,majd erre szedjük ki a halszeletet,és majd ezután húzzuk le a fém formát a zöldségkockánkról. A tányért petrezselyemzölddel díszítjük.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése