Karfiolrizs kókuszos harcsaraguval ( Paleo )
Hozzávalók 4 főre:
a rizshez:
- 1 nagyobb fej karfiol
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 kanál kókuszzsír
- 1 kanál paella fűszerkeverék
- 1 mokkáskanál kurkuma
- Himalája só
- 1 marék héjas mandula felaprítva
- 1 csokor petrezselyemzöld
a harcsához:
- 80 dkg afrikai harcsafilé felkockázva
- olívaolaj
- 1 kiskanál hal fűszerkeverék
- Himalája só
- fél citrom leve
- 5 kanél Cocomas kókusztejszín
A karfiolt rózsákra szedjük, alaposan megtisztítjuk és késes aprítógépben rizsszemnyi nagyságúra aprítjuk. A kókuszzsíron megfuttatjuk az összetört fokhagymát, majd pár percig megpirítjuk rajta a karfiolrizst. Ízesítjük a fenti fűszerekkel, majd felöntjük annyi vízzel, hogy majdnem ellepje. Időnként kevergetve hagyjuk, hogy puhára párolódjon a karfiol. A víznek el kell párolognia. Amikor kész, megszórjuk a felaprított mandulával és a szintén felaprított petrezselyemzölddel.
A harcsakockákat olívaolajon elkezdjük pirítani. Sózzuk és ízesítjük a hal fűszerkeverékkel. Amikor az egyik oldala késre sült, -pár perc-, akkor egyenként villával megfordítjuk és néhány perc alatt azt is készre sütjük. Közben a kókusztejszínnel felöntjük és készre pároljuk. Amikor kész, citromlével meglocsoljuk. A kókuszrizs mellé tálaljuk. Tálaláskor meghinthetjük egy kevés kurkumával.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése