Készült nyers lúdláb minitorta meggyes töltelékkel, zserbó minitorta sárgabarackos töltelékkel, valamint egy őszibarack töltelékes nyers torta ribizlivel.
Gasztronómai ízutazások- Hagyományos, Reform és Paleolit ételek, sütemények és desszertek Alapítva: 2010
Keresés ebben a blogban
2015. október 23., péntek
Nyers torták
Még nyáron készítettem a következő nyers tortákat. Mindegyik hasonlóan készült,mint a korábbi nyers tortáim. Egyre nagyobb gyakorlatom van már az elkészítésükben. Az alap mindig valamilyen aszalvány( datolya,füge,szilva ) és magvak ( dió,mandula,lenmagpehely,mogyoró,mák ). A töltelék valamilyen gyümölcs( alma, körte, meggy, avokádó, sárgabarack, őszbarack, stb.),édesítő ( agavészirup,méz ), útifűmaghéj és fűszerek( fahéj, szegfűszeg, gyömbér, vanília, sáfrány), a tetejére pedig általában banán, kókuszzsír, holland kakaópor keverékét használom.Az arányokat nem jegyzetelem,kóstolni szoktam közben, és ügyelek arra, hogy ne legyen túl édes egyik réteg sem.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése