A zserbó nagy kedvencem. Kicsit újragondoltam és tortaformát adtam neki, s mindezt glutén-, laktóz- és cukormentesen.
Paleo zserbó torta
Hozzávalók:
az alaphoz:
- 4 darab M-es méretű tojás
- 2 ek. tápióka keményítő
- 2 ek. holland kakaópor
- 5 ek. darált dió
- 3 ek. durvára tört dió
- 4 ek. nyírfacukor
- 1 csipet Himalája só
- késhegynyi fahéj
a kenéshez: kevés kókuszzsír
a töltelékhez:
- 1 citrom héja
- 200ml Cocomas ( kókusztejszín )
- 15 dkg darált dió
- 2 ek. nyírfacukor
- 30 dkg banánpüré
- késhegynyi Bourbon vanília
- késhegynyi őrölt gyömbér
- 1 cs. zselatin ( 20g )
a tetejére:
- cukormentes sárgabaracklekvár
- fél diószemek
- diókrokantok ( felaprított dió olvasztott nyírfacukorral )
A tojásokat a cukorral gépi habverővel fehéredésig verjük, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot is. Simára keverjük. Egy kapcsos kerek tortaforma oldalát és alját vékonyan kikenjük kókuszzsírral és a masszát beleöntjük. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a beleszúrt hurkapálcára nem ragad rá a tészta. A tésztát rácson hagyjuk kihűlni.
A töltelékhez a kókusztejszínt a zselatinnal és a nyírfacukorral habosra verjük, majd a többi hozzávalóval simára keverjük. A kihűlt tortát visszahelyezzük a formába és köré sütőpapírból egy karimát készítünk. Ez azért szükséges, hogy a krém szilárdulás közben ne folyjon le a tortáról.
A krémet a tortalapra kenjük. A tetejét fél diószemekkel kirakjuk. A közepét a diókrokantokkal megszórjuk. A lekvárból pedig rusztikusan csepegtetünk a tetejére. Hűtőbe helyezzük legalább 16 órára.
Másnap éles késsel szépen szeletelhető.
Jó étvágyat!
Nagyon jól éz ki! Egészséges, és biztosan finom is!
VálaszTörlésKarácsonyi asztalra való, el is fogom készíteni!💥🌟
Köszönöm a receptet!
Szia! Szeretném megkérdezni hány centis tortaformával dolgoztál?
VálaszTörlésSzia! 24 cm-es formával dolgoztam.
VálaszTörlés