Fontos, hogy szalmonella ellen kezelt tojást használjunk a tojáshab elkészítéséhez.És mivel sokáig nem tartja meg az állagát szobahőmérsékleten,valamint nyers tojásról van szó, így tálalás után rövid időn belül fogyasszuk el!
Tojáshab desszert fügével ( paleo )
Hozzávalók 2 főre:
- 2 db tojásfehérje ( M-es tojásé )
- 200ml cocomas
- 1 ek.nyírfacukor
- csipet Himalája só
- őrölt fahéj
- személyenként 3-4 db paleo keksz ( nálam a saját fügés-gyömbéres kekszem)
- férbevágott friss füge
- pirított szeletelt mandula
- egy kiskanál akácméz vagy gesztenyeméz
A tojásfehérjét a nyírfacukorral és a sóval kemény habbá verjük. A kókusztejszínt is habosra verjük, majd a tojáshabbal óvatosan összekeverjük. Kistányérokra halmozunk belőle egy keveset, és megszórjuk kekszdarabokkal, majd újra egy kis habot teszünk rá, végül újabb keksz darabok. Kis desszertes poharakban is összeállíthatjuk. Megszórjuk fahéjjal és a mandulaszirmokkal. Kevés mézzel meglocsoljuk és friss fügével tálaljuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése