Fehérboros-gesztenyés birsalmakrémleves
Hozzávalók 4 főre:
- 55 dkg héjmentes birsalma húsa
- 10 szedőkanál húsleves alaplé
- 210 ml mandulatej
- 3 mandarin leve
- 5cl édes fehérbor
- csipet Himalája só
- késhegynyi őrölt fahéj
- késhegynyi őrölt édeskömény
- késhegynyi őrölt rózsabors
- késhegynyi őrölt szegfűszeg
A tálaláshoz:
- gesztenyeméz
- aszalt áfonya
- Maroni főtt natúr gesztenye
A birsalmát felkockázzuk és a húslevessel együtt puhára főzzük.Ezután hozzáadjuk a fűszereket és a többi hozzávalót. Botmixerrel összeturmixoljuk. Kicsit felforraljuk, majd melegen tálaljuk. Meglocsoljuk gesztenyemézzel és aszalt áfonyával,valamint főt gesztenyével kínáljuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése