Gesztenyés-diós torta ( paleo )
Hozzávalók egy kisméretű tortaformához:
A tésztához:
- 3 egész tojás ( M-es )
- 4 ek. kókuszcukor
- 4 ek. gesztenyeliszt
- 2 ek. zöldbanánliszt
- 2 ek. kókuszliszt
- 1 mokkáskanál foszfátmentes sütőpor
- 4 ek. kókuszolaj
- késhegynyi őrölt vanília
- késhegynyi őrölt fahéj
- leheletnyi őrölt rózsabors
- 1 kupica rum
- 2 ek. mandulatej
- egy csipet Himalája só
A krémhez:
- 1kis doboz Cocomas ( kókusztejszín )
- 2 ek. porxukor
- 2 nagy marék diógrillázs ( dió és olvasztott nyírfacukor összeforgatva, és feldarabolva )
- 4 ek.kókuszolaj
- 125g 80%-os étcsokoládé ( vagy paleo csokoládé )
- egy kiskanál rum
- 100g Maroni natúr főtt gesztenye
- 1 mandarin leve
A díszítéshez:
- 2 kocka étcsokoládé megolvasztva
- mandarin
- diógrillázs
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk és a fehérjékből a sóval együtt kemény habot verünk. A tojások sárgáját habosra keverjük a fűszerekkel és a cukorral, majd hozzáadjuk a rumot és a tejet. A liszteket összekeverjük a sütőporral egy nagyobb tálban és hozzáadjuk a tojásos keveréket. Krémesre keverjük miközben óvatosan hozzáadjuk a tojáshabot is. Az egészet simára keverjük. A tésztát kókuszzsírral vékonyan kikent, kisméretű kerek, kapcsos tortaformába öntjük és előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Hagyjuk kihűlni. Éles késsel három részre vágjuk.
A lapokat a krémmel kenjük meg.
A krémhez a csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk. A gesztenyét feldaraboljuk és a tejszínnel, az édesítővel és a többi hozzávalóval összeturmixoljuk. Az olvasztott csokit is hozzákeverjük, és az így kapott krémmel megtöltjük a lapok .A krémből hagyjunk a torta tetejére és oldalára is.
Miután a torta tetejét és oldalát is megkentük, szórjunk az oldalára még grillázst. A tetejét olvasztott csokival berácsozzuk és mandarinnal díszítjük. Hűtőben 3-4 órát hagyjuk pihenni,de egy éjszakát is állhat bent.
Eléggé tartalmas és laktató édesség.Fogyasztás előtt kb. fél órával tegyük szobahőmérsékletre, mert úgy könnyebben vágható.
Jó átvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése