Gesztenyés-áfonyás csirkemelltekercs brokkolis sütőtökraguval
Hozzávalók 6 főre:
- 4 db csirkemellfilé kiklopfolva
- 300 g Maroni főtt natúr gesztenye
- 100 ml mandulatej
- késhegynyi őrölt fahéj
- Himalája só
- bors
- egy marék áfonya
- egy kanál aprított petrezselyemzöld
- 4 szelet pármai sonka
- olívaolaj
A körethez:
- egy közepes méretű sonkatök húsa felkockázva
- 1 fej brokkoli
- só,bors, garam masala fűszerkeverék
- olívaolaj
- 100 ml mandulatej
A gesztenyét a fűszerekkel, a petrezselyemmel és a mandulatejjel összeturmixoljuk. Az áfonyát felaprítjuk és belekeverjük a gesztenyemasszába. Négy felé osztjuk és a kiterített csirkemellekre kenjük. Feltekerjük és hústűvel rögzítjük. Betekerjük sonkával és olívaolajjal kikent tűzálló tálba,vagy tepsibe helyezve megsütjük kb. egy óra alatt.Tálaláskor szeleteljük.
A raguhoz a brokkolit rózsákra szedjük és megmossuk. A sonkatököt felkockázzuk. Fűszerezzük és olajon elkezdjük párolni. Amikor kezd a zöldségek leve elfőni, hozzáadjuk a mandulatejet. Puhára pároljuk.
A csirkemelltekercsekkel tálaljuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése