Karácsonyi sertéslapocka narancsmártással csicsókaágyon
Hozzávalók 6 főre:
A húshoz:
- 1 kg sertéslapocka felszeletelve
- só,bors, őrölt rózsabors
- sertészsír
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 2 db zöldalma
- 2 ek. méz
A körethez:
- olívaolaj
- 1 cs.szárzeller
- 1 kg csicsóka felkarikázva
- 2 fej vöröshagyma
- só,bors,paprika
A mártáshoz:
- 1 ek. húsleves alaplé
- 5 cl narancslé ( cukormentes )
- 1 ek. méz
- 6 db a hússal párolt almacikkely
- egy csipet őrölt fahéj
- 1 púpozott kk. tápióka keményítő
A tálaláshoz:
- sáfrányos szeklice
- narancs
A fűszereket a mézzel és az összenyomott fokhagymával együtt összekeverjük és a húst megkenjük vele. Zsírozott tepsibe pakoljuk a húst és a felcikkelyezett almával megpakoljuk.
Alufóliával lefedve megsütjük.
A körethez az olajon a felszeletelt zöldségeket összesütjük, közben fűszerezzük. Amikor már villával átszúrható,elzárjuk és fedő alatt hagyjuk még puhulni.
A mártást akkor készítjük el,amikor a hús elkészült. Ehhez az összes hozzávalót összeturmixoljuk. A húst megöntözzük vele. Tálaláskor a csicsókás ragura terítünk személyenként két-két szelet húst és narancsdarabokkal,valamint sáfrányos szeklicével díszítjük.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése