Kacsamell diós sütőtökágyon ( paleo )
Hozzávalók 4 főre:
- 4 darab kacsamell
- fűszerek: Himalája só, bors, kakukkfű
- kacsazsír
- 4 gerezd fokhagyma
A körethez:
- 1 darab édesköménygumó
- 4-5 nagy marék sütőtökkocka
- 1 fej lilahagyma
- Himalája só, római kömény, chili, szerecsendió, koriander,
- 1 narancs hártya nélküli gerezdjei
- 1 marék pörkölt dióbél
- 1 dl víz
- 8 darab aszalt füge félbevágva
- 1 ek. akácméz
- olívaolaj
A fokhagymát megpucoljuk. Egy tepsi alját kacsazsírral kikenjük, majd a kacsamelleket belehelyezzük. Fűszerezzük és a fokhagyma szeleteket rászórjuk. Alufóliával lefedve 200 fokon 50 perc alatt készre sütjük.
Kevés olívaolajon a hosszúra vágott hagymát a szintén hosszúkásra szeletelt édesköménnyel megdinszteljük. Hozzáadjuk a sütőtököt, a fűszereket és lefedve pároljuk 5 percig, Ezután felöntjük a vízzel, valamint hozzáadjuk a narancsot és a fügét. Pár perc alatt lefedve puhára pároljuk. Amikor elkészült megöntözzük a mézzel. Tálaláskor megszórjuk a pörkölt dióval. A kacsamellet felszeletelve kínáljuk mellé.
Pompás főétel.de akár egy meleg salátaként is felszolgálható.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése