Új, saját paleo Stollen receptem karácsonyra.
Stollen ( paleo )
Hozzávalók egy rúdhoz:
- 10 dkg kókuszliszt
- 10 dkg mandulaliszt
- 2 egész tojás
- 1 mk. konjakliszt
- 2 púpozott evőkanál porxukor
- 1 kupica rum
- 1 púpozott evőkanál útifűmaghéj és 6 evőkanál víz ( elkeverve )
- 1 vaníliarúd kikapart belseje
- 1 mk. foszfátmentes sütőpor
- 1 narancs reszelt héja
- 10 darab aszalt sárgabarack felkockázva
- 1 marék aszalt vörösáfonya
- 5 darab aszalt füge felkockázva
- 1 marék aranymazsola
A forgatáshoz:
- porxukor
Minden hozzávalót kimérünk. Az útifűt vízbe áztatjuk, majd azt is hozzáadjuk a többi anyaghoz. Mindent egy mély tálba öntünk és kézzel jól összegyúrjuk. Egy szögletes gyümölcskenyér formát kibélelünk sütőpapírral. A tésztából a forma hosszának megfelelő hosszúságú rudat formázunk. A formába helyezzük és 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük 35 perc alatt. Az alja és a teteje aranybarna lesz sütés közben.
Hagyjuk kihűlni, majd porxukorba forgatjuk jó alaposan. Kínálásig akár folpackban is tárolhatjuk.
Nem szaftos,inkább kicsit szárazabb, de gyümölcsös, finom sütemény.
Jó étvágyat!
Kedves Kriszta!! Sajnos nekem kettő tojás nem volt elegendő a sütemény összeállításához.
VálaszTörlés3 kellett bele? Mert nekem 2 is elég volt... :O
Törlés