Karácsonyi halfelfújt tört édesburgonyával
Hozzávalók 4 főre:
az alaphoz:
- 500 g afrikai harcsafilé vagy lazacfilé vagy fogasfilé
- olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors
Előző este egy tűzálló tepsibe helyezzük a halfilét és fűszerezzük. Kevés olajat öntünk rá. A fokhagymát felszeleteljük és elrendezzük a tetején. Alufóliával lefedve sütőben készre sütjük kb. 20 perc alatt. Hagyjuk kihűlni. Másnap készítünk belőle felfújtat.
A felfújthoz a halat felkockázzuk és tűzálló tepsibe helyezzük. Erre jön a következő öntet: 1 doboz Cocomas kókusztejszínt egy tálba öntünk és megsózzuk, valamint fél citrom levét ráfacsarjuk. Borssal és őrölt szerecsendióval fűszerezzük. Egy evőkanál olívaolajat öntünk rá. Hozzáadunk 1 kk. tápióka keményítőt és 5 egész tojást. Simára keverjük és a halra öntjük. Egy marék mandula-kesudió keverékét felaprítjuk és a halra szórjuk. Megszórjuk fél citrom és fél narancs reszelt héjával és leheletnyi őrölt fahéjjal. Végezetül pedig 2 kanál frissen reszelt parmezánnal. Sütőben addig sütjük, amíg megemelkedik és kissé megkeményedik rajta az öntet. Világosbarnára sütjük.
A körethez:
Egy nagy méretű édesburgonyát meghámozunk és felkockázunk. Sós vízben puhára főzzük. A meleg burgonyát villával összetörjük és hozzáadunk 1 kiskanál kacsazsírt, valamint 3-4 kanál frissen reszelt parmezánt. Elkeverjük. A halhoz adjuk. Melegen,friss zöldsalátával tálaljuk.
Jó étvágyat!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése