Keresés ebben a blogban

2018. november 17., szombat

Borzas almás pite ( paleo )


Borzas almás pite ( paleo )

Hozzávalók:

a tésztához:
- 3 ek. kókuszliszt
- 3 ek. bambuszrost
- 1 mk. konjakliszt
- 2 ek. nyílgyökérliszt
- 3 ek. mandulaliszt
- 1 mk. foszfátmentes sütőpor
- 4 ek. poreritrit
- csipet só
- 4 egész tojás 
- 4 púpozott ek. kókuszzsír

a töltelékhez:
- 10 db közepes méretű alma
- 2 kk. őrölt fahéj
-5 púpozott ek. poreritrit
- 2 marék törökmogyoró

A tésztához minden hozzávalót jól eldolgozunk. Egy 20x30cm-es tepsit kikenünk kókuszzsírral és kevés mandulaliszttel megszórjuk. A tészta kb. 2/3 részét belesimítjuk, vagy apránként kézzel belenyomkodjuk úgy, hogy egyenletes, sima legyen. A maradék tésztát becsomagolva a hűtőbe tesszük.
A töltelékhez az almákat meghámozzuk és finomra reszeljük. A mogyorót ledaráljuk és az almához keverjük a többi hozzávalóval együtt. Az egészet a tésztára simítjuk.
A maradék tésztát a sütemény tetejére reszeljük úgy, hogy mindenhová jusson. 
180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.

Jó étvágyat!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése