Keresés ebben a blogban

2018. november 17., szombat

Meggyes-gesztenyés krémes ( paleo )



Meggyes-gesztenyés krémes ( paleo )

Hozzávalók:

a tésztához:
- 6 egész tojás
- 6 ek. poreritrit
- csipet só
- 1 púpozott kk. Maca por
- 1 púpozott kk. foszfátmentes sütőpor
- 3 el. bambuszrost
- 2 ek. nyílgyökérliszt
- 1 ek. gesztenyeliszt
- 1 ek. holland kakaópor

a krémhez:
- 2 csomag natúr gesztenyepüré
- 6 ek. poreritrit
- 1 mk. vanília
- 200ml kókusztejszín
- 1 marék magozott meggy

a tetejére:
- 100g paleo étcsokoládé
- 1 ek. kókuszzsír
- pörkölt durvára darált törökmogyoró

A tésztához 5 tojás fehérjét a sóval kemény habbá verjük. Az 5 tojássárgáját a maradék 1 egész tojással, az édesítővel és a Maca porral habosra keverjük. A száraz hozzávalókat kimérjük és a sárga tojáshabot hozzákeverjük. Ezután a fehér tojáshabot apránként óvatosan hozzáadjuk. Az egészet simára keverjük. 
Egy 20x30 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk és a piskótatésztát óvatosan belesimítjuk. 180 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük. ( tűpróba! ) Hagyjuk kihűlni! ( közben a sütőpapírt távolítsuk el !)
A krémhez a gesztenyepürét az édesítővel, a vaníliával és a kókusztejszínnel habosra keverjük, majd a magozott meggyet hozzáadjuk. A kihűlt piskótára kenjük a krémet. Amíg a csokit felolvasszuk, a süteményt betesszük a hűtőbe. Az étcsokit a kókuszzsírral együtt felolvasszuk, simára keverjük és a sütemény tetejére kenjük. A mogyoróval megszórjuk. Tálalásig hűtőben hagyjuk szilárdulni, összeérni az egészet. 

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése